Om oss

Patientföreningen Medusa startades av tre överlevare av sexuella övergrepp. Vi har själva upplevt hur det är att söka vård för detta och vår vision är ett samhälle där de som utsatts kan få effektiv behandling för att kunna hantera övergreppen och få leva ett normalt liv.

Namnet Medusa kommer från den grekiska mytologin och syftar till Medusa som blev våldtagen av Poseidon i Athenas tempel. Som straff för att ha besudlat templet och förnärmat Athena fick hon ormar som hår och ett ansikte som förvandlade alla som tittade på henne till sten. Det var alltså inte Poseidon, utan Medusa som straffades och blev till ett monster. Det här är en historia som vi vet att många överlevare känner igen sig i.

Med #MeToo i ryggen känner vi att det är dags att gå vidare och ge Medusa upprättelse.

Vi bedriver endast lobbyverksamhet, behöver du hjälp ber vi dig att kontakta någon av de behandlingskliniker eller stödorganisationer som finns, se hjälp och stöd.

Ordförande Jonas Karlsson
Kassör Ylva Lindström