Om oss

Om oss

Medusa är en patientförening för personer som utsatts för sexuella övergrepp. Vår vision är ett samhälle där alla personer som utsatts för sexuella övergrepp ska få rätt behandling och få leva ett gott liv. 

Patientföreningen Medusa startade på ettårsdagen av #MeToo 15 oktober 2018 av tre överlevare av sexuella övergrepp. Namnet Medusa är taget från den grekiska mytologin där Medusa från början var en vanlig kvinna, en människa. En dag blev hon våldtagen i Athenas tempel av havsguden Poseidon. Som straff för att ha besudlat templet och förnärmat Athena fick Medusa ormar till hår och ett ansikte som förvandlade alla som såg på henne till sten. Det var alltså inte Poseidon som straffades, utan Medusa. Det här är en historia många överlevare av sexuella övergrepp kan känna igen sig i.

Vi jobbar för att att skriva en modernare historia kring Medusa, och ge henne, och alla andra personer som utsätts för sexuella övergrepp, den upprättelse de förtjänar. En historia där de som utsatts och lider av det ses som patienter i behov av vård.

Vi bedriver enbart lobbyverksamhet och är ingen stödorganisation.

Styrelsen består av

Ordförande Jonas Lind
Ledamot Flo Fermelin
Ledamot Anna Johansson